Aproximativ 60.000 de asistenti medicali generalisti au posibilitatea sa participe la un program de completare si perfectionare a formarii initale pentru indeplinirea cerintelor minime de formare prevazute de directivele europene in vigoare, conform wall-street.ro. Asistentii medicali care pot urma acest program trebuie sa fi absolvit invatamantul postliceal si invatamantul superior pana la 1 ianuarie 2007.
Asistentii medicali generalisti isi pot atesta specializarea la nivel european
Prin acest program de completare si perfectionare a formarii initiale, calificarea asistentilor medicali va fi recunoscuta in toate statele membre ale Uniunii Europene.
Certificarea la nivel european va fi recunoscuta la nivelul Uniunii Europene pe baza certificatului de revalorizare a competentelor profesionale, cat si pe baza diplomei de licenta de asistent medical generalist.
Programul va putea fi pus in aplicare de catre scolile postliceale publice de profil si de institutiile de invatamant superior acreditate.
Programul a fost realizat cu sprijinul expertilor Comisiei Europene si ai statelor membre.
Documentul a fost aprobat prin ordinul comun al Ministerului Educatiei Nationale si Ministerului Sanatatii nr. 4.317/943/2014 si are avizul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, conform wall-street.ro.