Aproximativ 10.000 de pasi ar trebuie facuti zilnic. Aceasta este recomandarea specialistilor pentru o forma fizica buna si un stil de viata sanatos. Cand acesti pasi nu sunt insa facuti corect din cauza afectiunilor picioarelor, mersul ne poate face mai mult rau decat bine.
Asociatia de Podiatrie subliniaza grija ce trebuie acordata evaluarii structurii piciorului pentru identificarea defectelor si disfunctiilor de miscare si organizeaza sub umbrela ei, Cursul de baza in biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale.
Dedicat fizioterapeutilor studenti si absolventi de Medicina, Balneofiziokinetoterapie (BKFT), medicilor interesati de ingrijirea piciorului, dar si asistentelor medicale, cursul se va desfasura in zilele de 18 si 19 iunie 2016, la Facultatea de Medicina din cadrul UMF „Iuliu Hatieganu†Cluj-Napoca.
„Deviza noastra este Paseste cu incredere!, iar pentru a ajunge la acest deziderat trebuie sa ne cunoastem foarte bine piciorul, structura lui, defectele sau leziunile de suprasolicitare. Avem nevoie de informare corecta si o buna pregatire profesionala, iar acest curs de biomecanica piciorului este nu doar util, ba chiar necesar pentru practicieni, pentru a asigura o ingrijire corespunzatoare a persoanelor care se confrunta cu probleme din sfera biomecanicii piciorului”, a declarat dr. Norina Gavan, Presedintele Asociatiei de Podiatrie.
Cursul introductiv cuprinde atat o importanta componenta teoretica, cat si una practica. In ceea ce priveste tematica abordata, aceasta vizeaza:
• Relatia dintre deformitatile de origine biomecanica si cele mai comune leziuni/patologii
• Biomecanica miscarii articulatiei subtalare
• Pozitionarea neutra a articulatiei subtalare
• Prezentarea si pozitionarea sustinatorilor; tehnica aplicarii wedge-accesoriilor
• Analiza mersului
• Mecanica miscarii antepiciorului
• Pozitionarea neutra a antepiciorului si masuratorii
• Evaluarea si diagnosticul deformitatilor antepiciorului
• Modelarea sustinatorilor si pozitionare – workshop
Lectorul cursului va fi FKT. MT. Iulia Dragoi, alaturi de lectorul invitat Ing. Dr. Daniel Petcu.
Cursul este organizat stiintific sub patronatul Asociatiei de Podiatrie si sustinut de Asociatia Studentilor si Absolventilor Fizioterapeuti din Cluj (ASAFC), in parteneriat cu Fast Fizio School si Vasyli Medical Romania.